Let’s #BeActive -School Action Day

Nkiru Ikegwuonu

“ Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä” – J.W.von Goethe

Monaliiku ry osallistui Let’s #BeActive -School Action Day -tapahtumaan tiistaina 25. päivä elokuuta. #BeActive on Euroopan komission lanseeraamaa kampanja, joka on osa Euroopan urheiluviikkoa 2018. Tapahtuman tavoitteena oli saada ihmiset liikkumaan ja ymmärtämään kuinka tärkeää hyvinvointi on riippumatta siitä millainen urheilutaustasi, ikäsi tai etnisyytesi on. Kaikki liikkumaan yhdessä!

Tapahtuman järjesti Liikkuva koulu yhteistyössä alueellisten verkostojen kanssa ja rahoittajana toimi Euroopan Unionin Erasmus+ ohjelma.

Tapahtuma järjestettiin Helsingissä, Töölön pallokentällä, tiistaina 25.9 klo 9-15.30. Tapahtuma oli 1.-9. luokkalaisille suunnattu aktiviteettipäivä, jossa nuoret pääsivät kokeilemaan monenlaisia urheilulajeja ammattilaisten ohjaamana. Tapahtumassa nuorilla oli mahdollisuus tutustua moniin erilaisiin lajeihin ja samalla viettää kivaa yhteisöllistä päivää muiden saman ikäisten liikkujien seurassa.

Tiistaiaamuna Töölön pallokenttä oli täynnä innokkaita nuoria, ja toimintaa oli monilla tapahtumapisteellä. Monaliiku ry järjesti nyrkkeilyä aamupäivästä ja Kangoo Jumps -kengillä hyppimistä iltapäivästä. Suunnittelimme, että nyrkkeily olisi ensisijaisesti suunnattu alakouluikäisille, koska koimme, että se voisi olla heille mielenkiintoista, eivätkä monet heistä olleet sitä aiemmin kokeilleet. Nyrkkeilyä ohjasi alan ammattilainen Nourdeen, joka on ammattinyrkkeilijä Suomessa ja samalla opiskelee Diakoniaopistossa ammattiaan. Nyrkkeily oli suunniteltu ja ohjattu hyvin. Nuoret olivat hyvin innoissaan nyrkkeilystä ja opettajatkin antoivat siitä erittäin hyvää palautetta.

Puolen päivän aikaan aloitimme Kangoo Jump tunnin. Sitä tuli vetämään Veronica Deac, joka on lisensoitu Kangoo Jumps -valmentaja. Hän toi mukana noin 50 paria Kangoo Jumps -hyppykenkiä, jotta mahdollisimman monet pääsivät testaamaan niitä. Niille jotka eivät tiedä Kangoo jumpista:

 “Kangoo Jumps -hyppykengät ovat laadukas, sveitsiläinen tuote ja ne soveltuvat kaikenikäisille, 6-90 -vuotiaille, missä ja milloin tahansa ja minkä kuntoiselle tahansa. Hyppykengät on helppo kuljettaa mukana omassa kuljetuslaukussaan, joita myydään lisävarusteina ja näin nauttia kengistä eri tilanteissa ja erilaisissa harjoituksissa.”

Tunnit olivat hyvin innostavia ja saivatkin paljon positiivista palautetta nuorilta kuten:

-“Mistä näitä hyppy kenkiä saa”,

-“Tää on paras kokemus ikinä”,

-“Kiitos kun saimme kokeilla näitä”

-”Tykkään siitä että tämmöisiä päiviä järjestetään meille, enemmän tämmöisiä”

Loppu hyvin, kaikki hyvin!:)

#BeActive -School Action Day oli hyvin onnistunut tapahtuma kelistä huolimatta. Nuoria oli paikalla monta sataa ja kaikin puolin fiilis oli erittäin hyvä! Moni heistä sanoi, että tapahtuma innosti heitä olemaan rohkeita ja kokeilemaan uusia haasteita, koska eihän sitä koskaan tiedä ellei uskalla yrittää! 🙂

Mielestäni tällaisia päiviä pitäisi olla enemmänkin, mutta toki tiedän, että siihen tarvitaan hyvät resurssit, aikaa ja suunnitelmallisuutta. Olen iloinen siitä, että sain olla mukana tässä tapahtumassa, joten kiitos Monaliiku ry:lle. Päivä tulee olemaan minulle myös ikimuistoinen, koska nautin yhteisöllisyydestä, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja samalla edistää omaa hyvinvointiaan.

Kuvia tapahtumasta: https://www.monaliiku.fi/mediapankki/

Helsingissä, 27.9.2018

Nkiru Ikegwuonu

Sosionomiopiskelija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *